Brugge Tandlabo, voor een snelle en professionele herstelling van uw kunstgebit

Herstelling van uw gebroken gebit


Indien uw kunstgebit volledig gebarsten is, trachten we deze nog dezelfde dag te herstellen! Na herstelling is uw kunstgebit even stevig als tevoren.

Voor een nog grotere stevigheid na herstelling, kan er tevens geopteerd worden om een metalen versterking, onder de vorm van een gevlochten draad of net, in uw bestaand gebit te laten plaatsen. Deze zorgt er tevens voor, dat bij een nieuwe barst, uw gebit niet volledig in 2 zou kunnen breken.


We raden u ten stelligste af om uw gebroken gebit zelf te verlijmen! Lijmresten of een onnauwkeurige verlijming zorgen ervoor dat we uw kunstgebit mogelijks niet meer de exacte pasvorm kunnen geven als weleer.

Indien u een barst opmerkt raden we u aan zo snel mogelijk contact met ons op te nemen en dus niet te wachten tot uw gebit doormidden breekt. Daar dit net op een heel ongelegen moment zou kunnen voorvallen. Tevens is een barst voor ons makkelijker en dus sneller te herstellen.

Het barsten of breken van uw tandprothese kan veroorzaakt worden door een slechte pasvorm, ouderdom of verkeerde druk tijdens het bijten. Bij herhaaldelijke breuken raden wij u dan ook aan om contact met uw tandarts op te nemen.